Decanen/mentoren HAVO/WO

Ook u zult ongetwijfeld leerlingen hebben, die er niet uitkomen wat betreft hun profielkeuze. U kent ze wel: ze stellen de keuze uit, maken de meest voor de hand liggende of kijken alleen naar hun belangstelling. U zou ook willen dat uw leerlingen door de bomen het bos zien en een echt passende keuze maken.

Om uw leerlingen meer houvast te bieden bij de keuze van hun profiel heb ik de site mijnprofielkeuze.nl gemaakt. Uw leerlingen kunnen om te beginnen vrij rondneuzen in de kennisbank. Daarin kunnen ze ingangen gebruiken als opleidingen, beroepen, doorstroomrechten naar het Hoger Onderwijs en iets met... Daarnaast heb ik het zogenaamde GRIP programma ontwikkeld. GRIP staat voor Grondhoudingen Interesse en Persoonlijkheid. Het bestaat uit diverse testen op het gebied van belangstelling, capaciteiten en persoonlijkheid. Aan dit GRIP programma zijn kosten verbonden.

Wanneer u als decaan of mentor geinteresseerd bent in het GRIP programma voor een of meerdere leerlingen kunt u het beste even per email contact opnemen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

NB: Er bestaat ook een site mijnstudiekeuze.nl , waarin ik uw leerlingen help bij het kiezen van een passende studie.